Veckans grötrecept 23/12

Här kommer veckans grötrecept!

Nu inför julen passar det bra med ett recept på risgrynsgröt.

Risgrynsgröt

2 portioner

1,5 dl vatten
0,75 dl rundkorniga risgryn ( gärna från ica )
3,5 dl mjölk
1 nypa salt

Koka upp salt, vatten och risgryn. Låt koka under lock tills nästan allt vatten är borta.
Häll i mjölken och koka gröten på mycket svag värme tills risgrynen är mjuka,
tar ca 40 minuter. Rör om då och då.

Servera gärna med kanel, socker och mjölk.

God jul!

Kommentarer
Postat av: Heidar

Det låter skitgott. Ska prova det i mellandagarna.

2006-12-23 @ 23:20:57
Postat av: Gl 5

Ett litet tips använd gammaldags mjölk+en(1st)kanelstång under grötkokningen så blir det ett fulländat resultat.
God Jul eller va F-N julen är ju slut nu YIPEEEEEE.
Gott slut & Gott nytt då alla glada och alla ni andra oxå.
P.S kanelstången skall tas bort när gröten är klar.

2006-12-25 @ 00:17:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback