Veckans grötrecept - Polentagröt
Polentagröt.
2 Portioner.
0,5 dl polenta (majsmjöl)
4,5 dl mjölk
0,5 tsk rårörsocker/ socker
1 nypa salt
Koka upp mjölken. Vispa ner polentan och sänk värmen.
Låt gröten sjuda under omrörning i ca 6 minuter.
Smaka av med socker och salt.
Skiva gärna banan eller ta lite russin till.
2 Portioner.
0,5 dl polenta (majsmjöl)
4,5 dl mjölk
0,5 tsk rårörsocker/ socker
1 nypa salt
Koka upp mjölken. Vispa ner polentan och sänk värmen.
Låt gröten sjuda under omrörning i ca 6 minuter.
Smaka av med socker och salt.
Skiva gärna banan eller ta lite russin till.
Kommentarer
Postat av: Heidar
Det måste jag prova någon gång. Annars är polenta gott att ha i stället för potatis till en köttbit. Byt ut sockret och mjölken mot vitvin och parmesan. LÅt stelna och stek gyllenbruna i smör.
Trackback