Grötkokningstips!
Huvudmomentet vid tillagning av gröt är själva kokningen. Det är då som alla
ingredienser ska bindas ihop till en gröt. Tänk på att inte låta gröten stormkoka,
utan låt den hellre småputtra på svag värme och rör om med jämna mellanrum.
Viss gröt kräver att du rör runt under hela koktiden. Först när kokningen börjar
nå sitt slut häller du i saltet. Salt gör det nämligen svårare för gröten att svälla.
Mvh En Grötälskare!
ingredienser ska bindas ihop till en gröt. Tänk på att inte låta gröten stormkoka,
utan låt den hellre småputtra på svag värme och rör om med jämna mellanrum.
Viss gröt kräver att du rör runt under hela koktiden. Först när kokningen börjar
nå sitt slut häller du i saltet. Salt gör det nämligen svårare för gröten att svälla.
Mvh En Grötälskare!
Kommentarer
Postat av: Gl 5
Vilket tips alltså.
jag hade inte en susning om att saltet skulle i sist, måste prova nästa gång.
Trackback